Doe het zelf… of toch niet?

U staat voor een dilemma.. er moet eigenlijk nodig weer eens binnen geschilderd worden bij u thuis. Nu twijfelt u, ‘zal ik het zelf doen?…, of schakel ik een schildersbedrijf in?’ Wij zullen voor u een aantal zaken op een rijtje zetten, alvorens u de keuze kunt maken.

 1. Het is goedkoper om het zelf te doen…toch?
  Of toch misschien niet! U kunt een paar dagen vrij nemen, maar wat kost dat u eigenlijk? In ieder geval een paar welverdiende vrije dagen, waarop u veel liever iets leuks gaat doen, of wilt ontspannen. Tenzij u schilderen (vergeet niet al het schuur- reparatie- en afplakwerk…) erg leuk vindt om te doen, want dan zal het voor u misschien juist een ontspannende bezigheid zijn. Natuurlijk ook als u voldoende vrije tijd heeft om de klus uit te voeren, zeggen wij: doen! Maar de kans is natuurlijk groot dat het wel uw vrije dagen gaat kosten. En dat is niet het enigste..
 2. Productkeuze
  U staat in de winkel te bedenken wat u allemaal nodig heeft. Schuurpapier, afplaktape, tex en/of lak, rollers en/of kwasten.. voor welk merk moet u gaan? Voor welke kleuren? En dan bent u net een uur bezig thuis en dan komt u erachter dat u van alles vergeten bent. Bijvoorbeeld afdekzeil, reparatie, texrekken en bakken. Misschien komt u later ook nog verf of tex tekort, hoeveel heb je eigenlijk nodig voor zo’n klus? Na de klus houdt u waarschijnlijk weer van alles over. Die kans is natuurlijk ook aanwezig. Ook de professionele materialen van de schilder staan garant voor een langere houdbaarheid.
 3. Frustraties
  U begint vol goede moed met schuren. Schuren, schuren en nog eens schuren. De kans is groot dat u deze bewegingen niet veel in het dagelijks leven maakt. U krijgt een beetje last van uw spieren. Vervelend, maar u laat zichzelf niet kennen.. u gaat door. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel u te schilderen heeft, maar schuren duurt lang. Heel lang. Als u niet of amper schuurt, weet u dat u waarschijnlijk volgend jaar weer opnieuw kunt beginnen, dus u schuurt door. Het komt vanzelf goed…toch?
 4. Nog meer frustraties
  Spierpijn van het schuren! Geknoeid!! (weer terug naar de winkel voor terpentine..) Zakkers! Niet alles is helemaal gedekt met de nieuwe laag.. en het duurt natuurlijk uiteindelijk veel langer dan u had verwacht.
 5. Het resultaat
  Uiteindelijk bent u misschien redelijk tevreden, maar zeg eens eerlijk, had een schilder het niet net ietsje netter gedaan? En één ding is zeker: die was veeeel sneller klaar geweest en u bent weer voor jaaaaaren klaar!

 

Wij hopen dat het voor u iets gemakkelijker geworden is, succes met uw keuze!

Vragen? Neem contact met ons op!

 

 

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.