Zelf schilderen of uitbesteden?

Martijn stond voor de keuze. Laat hij de kinderkamer schilderen of doet hij het zelf? Zelf naar de winkel om verf en andere spullen te halen, om de muren van een frisse kleur te voorzien. Of mag een professionele schilder het werk doen? Net als Martijn staan veel mensen voor dezelfde keuze, daarom geven we Martijn vandaag het woord.

Het geld vliegt de deur uit

Weet je, met een kleine op komst gaat het hard met de bankrekening. Er komt zo ontzettend veel bij kijken. Natuurlijk had ik dat al wel gehoord van vrienden en familie, maar nu was het mijn beurt om het zelf te ervaren.

Een kinderwagen hier en meubeltjes daar. Een berg kleertjes en hydrofiele luiers. Het geld vliegt de deur uit en dan moet het kindje nog komen.

Voordat de meubeltjes voor de kamer kwamen, hadden we nog wat binnenschilderwerk op de planning staan. We wilden de muren een opfrisbeurt geven. Drie van de vier muren werden wit en de vierde kreeg een afwijkende kleur. Niet heel spannend leek me. Al vanaf het begin had ik het gevoel dat me dat zelf ook wel zou lukken.

Tijd is geld

Maar toch… ik ben ondernemer en tijd is geld. Daarom besloot ik om een offerte aan te vragen voor het laten schilderen van de kinderkamer.

Zoals afgesproken kwamen Marlous en Maarten bij ons thuis om de werkzaamheden op te nemen. Niet alleen deden ze een voorstel voor het schilderen van de kamer, maar ook voor het repareren van schuren in het spachtelputz. Met een gezellige kop koffie erbij hadden ze al snel genoeg informatie om het voorstel verder uit te werken. Twee werkdagen later had ik de offerte in mijn handen.

Mijn eerste reactie? “Dat valt best mee.” Daar kan ik het zelf niet voor doen. Als ik het materiaal en mijn uren bij elkaar optel, dan ga ik dik over dat bedrag heen. De ondernemer in mij vond het uitbesteden een goed plan.

Toch lieten we het voorstel nog even liggen, want een dag later werd de vader in mij wakker. Die vond dat ik het zelf moest doen. Dat ik het zelf moest kunnen. Voor onze dochter. Want hoe moeilijk kan het zijn? Als ik alles netjes afplak en afdek, dan moet het kamertje in een weekend toch wel klaar zijn? Die tijd heb ik en toevallig zag ik ook dat de verf in de aanbieding was bij de Karwei, dus ik liet Marlous en Maarten weten dat we voor nu alleen de scheuren laten repareren en dat ik de kamer zelf schilder.

Daar kreeg ik al snel spijt van

Na het eerste weekend hadden alle witte muren al drie lagen witte verf. Ik was dus nog niet aan de gekleurde muur toegekomen en ik zag maandagochtend dat ook de witte muren nog niet klaar waren. Gelukkig had ik voor de zekerheid nog een paar weekenden vrijgehouden, dus volgend weekend verder.

Een weekend later stond ik daar weer met goede moed en een stevig muziekje dat mijn tempo bepaalde. De drie witte muren kregen dat weekend allemaal nog twee lagen. Het leek erop dat twee van de drie muren klaar waren. Maar die laatste… die had echt geen zin om geschilderd te worden leek het wel. De muur zoog de verf op en door de structuur in het spachtelputz was het moeilijk te zien waar ik al geweest was en waar nog niet. Volgend weekend nog maar verder…

4 weekenden en 8 lagen verder

De dag voordat de meubeltjes geleverd werden, was de kamer eindelijk klaar. Bloed, zweet, tranen en heel veel verf. Uiteindelijk heeft de drama muur acht lagen met witte verf gekregen en eerlijk gezegd ben ik nog niet helemaal tevreden.

Of ik de volgende keer weer zelf aan de slag ga? No way, ik laat de professionals hun werk doen. Die vinden het wél leuk om te doen, ze kunnen het beter en waarschijnlijk ook een stuk sneller.

Marlous en Maarten, wij weten jullie te vinden!

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.