Schilderwerk laten uitvoeren.. zonde van het geld?

Als uw huis toe is aan een schilderbeurt, weet u dat er behoorlijk wat kosten aan zitten te komen. En hoge kosten, daar zit niemand op te wachten.. Maar, wat als u weet dat hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten zullen worden? Zou u dan toch sneller actie ondernemen?

Het schilderen van uw pand aan de buitenzijde hoort natuurlijk bij het reguliere onderhoud van uw pand. Maar, het kost altijd aardig wat geld. U besluit een jaartje te wachten, dat is vast niet erg. Maar dan besluit u nog een jaartje te wachten, zal toch ook niet heel veel uitmaken denkt u..
Maar, vaak is het helaas zo dat, hoe langer u wacht, hoe hoger de rekening zal zijn! Als u het schilderwerk namelijk netjes laat bijhouden, is het allemaal nog te overzien. De schilder heeft weinig tijd en weinig materiaal nodig voor uw houtwerk. Er hoeft niets kaal geföhnd te worden, de reparaties vallen mee en van rot is al helemaal geen sprake. Het is dan een kwestie van licht opschuren, hier en daar wat bijvlekken en een mooie aflak laag aanbrengen en u kunt er weer een paar jaar tegenaan.

Maar als u dan toch besluit wat langer te wachten. Dan wordt de rekening toch vaak ook echt een stuk hoger. Er moeten meer reparaties uitgevoerd worden en laklagen hebben veel meer geleden, waardoor soms alle lagen verwijderd moeten worden.. Wat denkt u bijvoorbeeld van houtrot?

Als schilderwerk begint af te bladderen, betekent dit dat uw houtwerk niet beschermd is tegen weersinvloeden. Als u houtwerk vochtig wordt, gaat het rotten. Hoe langer het houtwerk vochtig is, hoe groter de rotte plekken zullen worden.
Het materiaal om houtrot te repareren is prijzig en de uren die de vakman er aan kwijt is ook.. Soms is het zo erg dat een houtrot reparatie niet eens meer kan worden uitgevoerd en dat er dus delen van uw houtwerk vervangen zullen moeten worden. Of erger nog: U moet nieuwe kozijnen laten plaatsen. Dat gaat natuurlijk helemaal in de papieren lopen.

De investering verdient zichzelf voor een groot deel terug.

Het is, zoals u heeft kunnen lezen, dus verstandig om uw schilderwerk netjes te laten onderhouden. Hiermee voorkomt u hoge onverwachtse rekeningen. Maar ook voor de waarde van uw woning is het belangrijk het schilderwerk netjes te laten onderhouden. Wist u dat uw woning simpelweg meer waard is als het schilderwerk in orde is? En wist u ook dat een woning met goed onderhouden schilderwerk gemakkelijker verkoopt?

En.. Niet alleen schilderwerk is belangrijk voor de waarde van uw woning. Maar ook het vervangen van uw enkel glas voor dubbelglas levert behoorlijk wat op. Niet alleen zorgt u ervoor dat uw stookkosten aanzienlijk dalen, maar ook uw woning wordt meer waard.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.