Gaat u voor goedkoop of voor kwaliteit?

IMAG1181

 

 

 

 

 

Als uw woning aan een schildersbeurt toe is, hoe gaat u dan te werk? Gaat u voor kwaliteit of laat u het schilderwerk ‘goedkoop’ opknappen? Realiseert u zichzelf alstublieft dat goedkoop en kwaliteit niet samen gaan, we zullen u in dit artikel uitleggen waarom. Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben of een vrijblijvende offerte willen ontvangen voor uw schilderwerk, neem dan contact met ons op.

Goedkoop = duurkoop

Als schildersbedrijf komen wij regelmatig bij klanten om een offerte uit te brengen voor het opknappen van slecht schilderwerk. Wij vernemen dan bijvoorbeeld van de klant dat het schilderwerk nog geen drie jaar geleden is uitgevoerd en wij schrikken dan van de staat van onderhoud. Het werk is in 90% van de gevallen dan uitgevoerd door een ‘goedkope’ schilder. Het werk ziet er dan uit alsof het meer dan 10 jaar geleden voor het laatst is geschilderd! De offerte die wij moeten uitbrengen om dit werk op te knappen is dan ook vele malen duurder als die van deze goedkope schilder en de klant schrikt hiervan. Hoe komt dit?

Realiseert u zichzelf, dat als u uw woning door een ‘goedkope’ schilder heeft laten schilderen, u achteraf juist veel meer betaalt! Zo moet uw woning namelijk met een veel hogere frequentie geschilderd worden, of vaak zelf helemaal opnieuw behandeld worden om een goed en blijvend resultaat te behalen.

Een goedkope schilder kan namelijk geen kwaliteit leveren! Deze goedkope schilders moeten namelijk ook wat verdienen, dus zullen gaan bezuinigen op andere zaken, zoals bijvoorbeeld materiaal, slecht (of helemaal niet) schuren, slecht repareren of minder lagen zetten. Zo komen wij bijvoorbeeld onderstaande zaken wel eens tegen:

Houtrot niet verwijderd en gerepareerd, waardoor hout compleet doorgerot is;
Oude verflagen niet verwijderd, waardoor zelfs weleens mos direct op het hout aangetroffen wordt;
Slechte glaskit niet vervangen, waardoor lekken ontstaan en vocht tussen dubbelglas;
Na een paar jaar al een doffe aanslag i.p.v. glans door een laag snelgrond en één laklaag;
Lakwerk wat heel snel loslaat en afbladdert door slechte behandeling en/of goedkoop materiaal;
Enzovoorts.

Laat uzelf dus niet voor de gek houden!

Schakel altijd een vakman en vraag om een duidelijke offerte. In een goede offerte hoort te staan wat de uit te voeren werkzaamheden zijn en welke stappen genomen moeten worden. Bij Gootjes Schilderwerken weet u precies waar u aan toe bent. Zo zal er altijd beschreven worden hoe welk onderdeel behandeld zal worden en hoeveel lagen er gezet zullen worden.

Neem contact met ons op voor een heldere offerte!

Ps. Voor schilderwerk bij particulieren betaalt u in bijna alle gevallen nog steeds 6% belasting!

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.