Betonlook, wat is dat? Betonlook

Betonlook is een nieuwe methode om uw wanden of vloeren te bewerken. Betonlook wordt gecreëerd door een cementgebonden stucsoort die op veel manieren toegepast kan worden en hecht op vrijwel iedere ondergrond. Zo is deze methode bijvoorbeeld uitermate geschikt voor in badkamers, keukens en het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken. Ook kan deze methode toegepast worden op vloeren en openhaarden. Onderstaande eigenschappen zijn van toepassing op deze methode:

Slijtvast
Watervast
Naadloos
Hygiënisch

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is het zeer solide en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie kan deze methode op vele manieren worden toegepast, zo wordt het ook steeds gebruikelijker in badkamers en keukens. Het is wel raadzaam om te vermijden dat er langere tijd water op blijft staan, want water in combinatie met zeephoudende producten kan na langere inwerktijd de beschermlaag aantasten. 

Slijtvast

De betonlook is een sterke, slijtvaste stuclaag die vanwege de cementbasis duurzamer is dan elk soort stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is, wordt er als afwerklaag een coating aangebracht. Dankzij deze coating is deze betonlookmethode zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. De coating zorgt er namelijk voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. 

Naadloos

Betonlook is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen, in de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn gemakkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt zichzelf te ontwikkelen. 

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlak van betonlook, het is namelijk een alkalische vloer- en wandafwerking.
Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hierdoor dus ook niet thuis voelen. Buiten dit, wordt er nog een extra coating aangebracht, dit maakt Leef-Beton een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een extra pluspunt is, dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten die achterblijven na schoonmaak van de ondergrond.

Voor meer informatie, neem contact op met Gootjes Schilderwerken.

Vertel uw netwerk over ons:

1 comment on “De nieuwe hype, betonlook!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.