Buitenschilder nodig? Regel het op tijd! 

Als u de buitenboel wilt laten schilderen, is het raadzaam hier ruim op tijd over na te gaan denken. Vaak hebben schildersbedrijven namelijk meer buitenschilderklussen per jaar dan binnenschilderklussen. Dit komt omdat onderhoud aan de buitenzijde van de woning nu eenmaal vaker nodig is dan binnen. Voor buitenschilderwerk zijn goede weersomstandigheden vereist. Helaas leven we in een land waar hier maar een beperkt aantal maanden per jaar sprake van is. Ook zijn de lange termijn weersvoorspellingen niet altijd even betrouwbaar, zo komt het weleens voor dat het schildersseizoen korter is dan werd verwacht en er daarom bepaalde klussen in overleg doorgeschoven moeten worden naar het volgende jaar.

De planning

Elk goed en betrouwbaar schildersbedrijf heeft vaste klanten die eens in de zoveel jaar weer op de planning staan voor onderhoud.
Naast de eventueel doorgeschoven klussen, staan er dus ook al klussen op de planning die jaren van te voren al ingepland waren. Daarnaast zijn er ook nog altijd nieuwe klanten die ver van te voren contact opnemen, bijvoorbeeld al in de winter of in het vorige jaar. Zoals u begrijpt loopt de planning voor het komende hoogseizoen op deze manier al aardig vol. Nieuwe potentiële klanten die dus in het hoogseizoen contact opnemen met een klus die zo spoedig mogelijk uitgevoerd moet worden, zullen dus niet altijd hetzelfde jaar nog geholpen kunnen worden.

Dan bel ik toch een ander schildersbedrijf, hoor ik u denken. Dat kan, maar realiseert u zichzelf één ding: elk goed en betrouwbaar schildersbedrijf loopt tegen ditzelfde punt aan. Als een schilder per direct voldoende tijd heeft om een klus in te plannen, kunt u zichzelf misschien afvragen waarom deze zoveel tijd heeft.

Dan huur je toch een uitzendkracht in, is dan misschien de volgende gedachte. Nee, daar doen wij niet aan. Wij vinden klanttevredenheid en kwaliteit de belangrijkste onderdelen van onze service. Als wij uitzendkrachten inhuren die wij niet kennen, hebben wij geen invloed op deze punten.
Eventueel nieuw personeel wordt door ons altijd ingezet in het laagseizoen, dan is de kans dat er een goede schilder zonder werk zit namelijk aanwezig. Ook hebben wij in het laagseizoen zelf voldoende tijd om de nieuwe kracht goed in te werken volgens de normen en waarden van Gootjes Schilderwerken, zodat deze kracht in het hoogseizoen ook bij u als klant prima zal functioneren.

Is het dan helemaal niet meer mogelijk om schilderwerk in te plannen voor dit jaar? Neem altijd contact met ons op. Er kan namelijk nog wel een bepaalde rek op de planning zitten, of misschien het een en ander geschoven worden. Daarnaast kunnen er eventuele opties besproken worden om het werk met prioriteit hetzelfde jaar uit te voeren, en misschien overig werk op termijn te laten uitvoeren.

Vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.