Gaat uw schilder ook voor een langdurige relatie, of wil hij zoveel mogelijk klussen scoren?

Indien u verschillende schilder offertes heeft opgevraagd en u wilt deze vergelijken, zorg dan altijd dat u appels met appels vergelijkt. Als voorbeeld:

Offerte 1:

Werkzaamheden:                Het schilderen van 60 M2 balken, plafond woonkamer
Prijs:                                   € 450,00

Offerte 2:

Onderstaande werkzaamheden betreffen uw balkenplafond in de woonkamer (60 M2):
Het afdekken van de vloeren en uw meubels;
Afwassen van al het betreffende houtwerk;
Al het houtwerk schuren (machinaal, met aangesloten stofzuiger);
Openstaande oneffenheden repareren;
Afkitten van openstaande naden;
Kaal hout en reparatieplekken bijvlekken;
Al het houtwerk twee keer voorlakken;
Al het houtwerk aflakken.
Prijs:                                  € 1.200,00

U zou voorheen geneigd zijn om voor de goedkoopste offerte te kiezen. Nu u weet waar dit stukje over gaat, zult waarschijnlijk het addertje onder het gras al zien…

In de eerste offerte wordt het houtwerk licht opgeschuurd en voorzien van een laklaag. Vervolgens gaat de schilder met u in discussie over dat de lak niet dekt en dat er meerdere lagen nodig zullen zijn. Dit noemt men dan meerwerk. Meerwerk betekent op regiebasis verder werken, maar over deze uren wordt vaak de meeste winst gemaakt! Of de schilder op regiebasis even hard werkt als daarvoor is al twijfelachtig, maar daarnaast wordt elk stukje materiaal bovenop het regietarief in rekening gebracht.

Tot overmaat van ramp heeft u waarschijnlijk binnen een jaar alweer een schilder nodig, want omdat er niet goed ontvet en geschuurd is, gaat de lak namelijk afbladderen. U bent met offerte 1 dus uiteindelijk veel en veel duurder uit dan met offerte 2.

Ook voor texwerk kunnen offerteprijzen behoorlijk uiteen lopen. Zo ‘vergeten’ sommige schilders nieuwgestukte muren te fixeren, of gebruiken ze goedkope tex om offerteprijs laag te houden. Of u lang plezier heeft van het texwerk zal hen een zorg zijn, zij denken namelijk niet aan de lange termijn.

Wij zouden u ook willen adviseren om altijd na te gaan of u te maken heeft met een schildersbedrijf of ZZP-er. Een ZZP-er heeft vaak een lager uurloon, maar doet natuurlijk wel veel langer over de uitvoering van een klus. Hoe lang was u van plan om in de ‘puinhoop’ te gaan zitten?

Zoek de goedkoopste.nl 

Een andere mogelijkheid waar u liever ook niet in trapt: Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel prijs-vergelijk-sites. Zo zijn er voor schildersbedrijven alleen al tientallen in omloop. U kunt hier uiteraard gratis gebruik van maken, maar zorg wel dat u altijd rekening houdt met de volgende zaken:

  1. Een schilder (of schildersbedrijf) moet betalen om bovenaan te komen op vergelijk-sites. Deze kosten gaan gegarandeerd ongemerkt aan u doorbelast worden; deze kosten moeten namelijk worden terug verdiend.
  2. Er worden vaak valse recensies geplaatst op verzamel-websites, omdat deze slecht te controleren zijn.
  3. Met grote regelmaat slingeren allerlei bedrijven met valse keurmerken en/of certificaten op deze sites. Als je verder klikt naar de website van het betreffende bedrijf gaat, blijken zij helemaal niet in bezit te zijn van deze keurmerken/certificaten.

Als u offertes van verschillende schildersbedrijven wilt ontvangen, vraag deze dan rechtstreeks aan bij de betreffende bedrijven. Als u de websites of Google bezoekt, kunt u meteen kijken of deze bedrijven goede beoordelingen krijgen van klanten en bijvoorbeeld een OnderhoudNL Garantie keurmerk hebben (voorheen AF-erkend).

Vragen? Of twijfelt u over uw ontvangen offerte? Wij checken deze gratis voor u ! info@gootjesschilderwerken.nl

 

Vertel uw netwerk over ons:

1 comment on “Appels met appels vergelijken”

  1. Hans Versteeg Beantwoorden

    Prima voorbeeld. Dit laat zien dat je altijd de zaken goed in overweging moet nemen, zeker voor de lange termijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.