Buitenschilderwerk, is dat eigenlijk wel zo belangrijk? IMAG1739

Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning en heeft meerdere functies. Het onderhoud van uw pand bepaalt namelijk mede de waarde van uw woning!

De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en bepaalt mede hierdoor de eerste indruk. Wilt u een goede en positieve indruk achterlaten op uw buren, gasten en voorbijgangers? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u geen last heeft van afbladderende verf, verkleuringen of scheuren in het schilderwerk.

Daarnaast is het ook zeer belangrijk om uw houtwerk te beschermen, we vertellen hier waarom.

Het klimaat in Nederland kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van tropische, zonnige zomerdagen met temperaturen van boven de 30 graden kan het weer zomaar omslaan in onweersbuien met harde windstoten, regen en hagel. De buitenkant van uw woning heeft veel te verduren. Goed buitenschilderwerk is daarom belangrijk, dit beschermt de onderdelen van uw woning. Uw houten kozijnen zullen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Wanneer heeft u een buitenschilder nodig?

Is het alweer een paar jaar geleden dat u uw buitenschilderwerk onder handen heeft laten nemen? Dan kunt u misschien beter even contact opnemen met uw schildersbedrijf. Buitenschilderwerk is namelijk ongeveer om de 5 jaar toe aan vernieuwing. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per woning, houd daarom zelf een oogje in het zeil. U kunt ook uw schildersbedrijf benaderen of zij het schilderwerk vrijblijvend willen beoordelen, zodat u precies weer waar u aan toe bent. Als u zelf onderstaande punten heeft geconstateerd, wordt het zeker tijd voor een nieuwe schilderbeurt:

  • Blaasjes en/of scheurtjes in het lakwerk
  • Afbladderende laklagen
  • Beschadigingen zoals houtrot
  • Verkleuringen in uw schilderwerk

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, of heeft u zelf houtrot geconstateerd? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw schilder. Blootliggende onderdelen van uw woning zijn namelijk extra kwetsbaar. Als u hier niets aan laat doen, bestaat er dus een grote kans dat de beschadigingen groter worden of het houtwerk gaat (verder) rotten De kosten voor het opknapwerk zullen dan alleen maar verder oplopen.

Beste periode voor buitenschilderwerk

Een buitenschilder heeft te maken met allerlei weersomstandigheden. Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen. De schilder kan natuurlijk niet schilderen met regen, maar ook de temperaturen zijn van belang. Als het te koud is heeft de verf te lang nodig om te drogen. Is het te warm, dan droogt de verf weer te snel waardoor het streperig wordt.

De beste periode om uw buitenschilderwerk uit te laten voeren is daarom tussen april en oktober. In deze periode zijn de temperatuur en luchtvochtigheid over het algemeen ideaal voor een buitenschilder. De perfecte schilder temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de maximale luchtvochtigheid op 75%.

Meer weten? Of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.