Het voorjaar komt eraan!

Voelt u het ook? Of komt het omdat we er allemaal gewoon aan toe zijn… het voorjaar komt eraan!
Voor de meeste schilders betekent dit dat er weer een drukke periode aanbreekt. Voor schilders is er in de zomermaanden namelijk veel meer werk als in de wintermaanden. Dit komt onder andere doordat mensen het buitenschilderwerk eerder uitbesteden als binnenschilderwerk. Buitenschilderwerk moet ook vaker onderhouden worden, omdat laklagen aan de buitenzijde sneller slijten als binnen, door onder andere allerlei weersomstandigheden.

Is uw woning ook toe aan een schildersbeurt?

Wacht dan vooral niet te lang met informatie verzamelen of offertes op te vragen! Zodra het zonnetje weer gaat schijnen staat zoals bij de meeste schildersbedrijven, ook bij Gootjes Schilderwerken de telefoon weer roodgloeiend. Om te voorkomen dat u wat langer moet wachten op een offerte, is het daarom verstandig om nu alvast contact op te nemen. In deze maanden kan er namelijk vaak op korte termijn tijd gemaakt worden om een offerte te maken zodat u snel weet waar u aan toe bent en wat een schildersbeurt zal gaan kosten. U heeft zo ook langer de tijd om voor te bereiden op de aankomende kosten en de geplande werkzaamheden.

Begin nu al!

Wist u dat het ook mogelijk is om nu alvast een begin te maken met het uit te voeren buitenschilderwerk? Het is zelfs verstandig om dit te doen!
Met de huidige weersomstandigheden kunnen namelijk allerlei werkzaamheden alvast worden uitgevoerd. Werkzaamheden als afwassen, oude verflagen afbranden, houtrot verwijderen/uitfrezen tot gezond hout en de zelfs de grondlagen kunnen al gezet worden met deze weersomstandigheden. Wel wordt met klem geadviseerd om met de aflak laag te wachten tot het vochtpercentage in de lucht op het juiste niveau is.

Met het vroegtijdig uitvoeren van de bovengenoemde werkzaamheden, kunnen grote problemen tijdig gesignaleerd en effectief opgelost worden. Dit komt door de volgende redenen: Bij het afwassen van het houtwerk worden direct alle mankementen (bijvoorbeeld houtrot, teveel verflagen of vochtproblemen) gesignaleerd. Het komt ook regelmatig voor dat onder een oude laklaag vocht is gekomen, door bijvoorbeeld mankementen aan verbindingen, slechte of oude kitranden of de laklaag zelf die bijvoorbeeld aan het scheuren is. Door deze oude laklaag tijdig te verwijderen en vervolgens het houtwerk te voorzien van een vocht-regulerende grondlaag, kan het vocht er wel uit, maar niet meer naar binnen. De aflak laag wordt pas later aangebracht, bij de juiste luchtvochtigheid (voorjaar/zomer) als het hout helemaal droog is  Doordat deze grondlaag flink de tijd heeft gehad om goed uit te drogen, weet u ook zeker dat er geen vocht meer onder zit. Hierdoor bereikt u het perfecte eindresultaat en gaat uw schilderwerk jaren lang mee.

Gootjes Schilderwerken zorgt er altijd voor dat u in de tussentijd niet in de rommel blijft zitten. Alles wordt netjes opgeruimd en aflak-klaar gezet.
Hiernaast werkt Gootjes Schilderwerken alleen met producten van zeer hoogwaardige kwaliteit; de grondlakken waar mee gewerkt wordt zijn van dusdanige kwaliteit dat bijna niemand zal opmerken dat er nog afgelakt moet worden. Enkel de glansgraad zal mat de aflak laag verhoogd worden.
U zult zien dat deze werkwijze een verbluffend resultaat geeft!

Voor meer informatie, neem contact op met Gootjes Schilderwerken!

winterschilder

Vertel uw netwerk over ons:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.