Hoe u kunt besparen op de kosten van een schildeLogo Gootjes Schilderwerkenr…

Schilderwerk goed onderhouden 

Als u uw schilderwerk zelf regelmatig onderhoudt door het schoon te houden, gaat het veel langer mee. Maak bijvoorbeeld uw lakwerk schoon met een licht vochtige doek. Hierdoor blijft de laklaag langer mooi. U hoeft hierdoor u uw pand minder vaak te laten schilderen.

Meerdere panden tegelijk schilderen

Het kan goedkoper zijn een schilder meerdere huizen tegelijkertijd te laten schilderen, bijvoorbeeld uw huis en dat van uw buren. Het benodigde materiaal kan dan in één keer worden besteld, zodat hiervoor een lagere eenheidsprijs betaald wordt. Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn een hoogwerker of groot materiaal in te zetten, hoeft u de kosten voor de inzet voor beide woningen maar één keer af te rekenen en betaalt u dus slechts de helft!

Zelf werken aan voorbereiding

Er zijn voorbereidende werkzaamheden die u zelf kunt verrichten, zoals bijvoorbeeld materiaal ontvetten of eventueel schuren. Overleg dit altijd eerst met uw schildersbedrijf! Als u zelf heeft geschuurd, geeft dit natuurlijk geen garantie dat de schilder dit niet over hoeft te doen, maar het scheelt waarschijnlijk wel in de tijd die de schilder in moet zetten.
U kunt bijvoorbeeld ook de meubels alvast naar een andere ruimte verschuiven en de vloeren afdekken indien er sprake is van binnenschilderwerk. De schilder zal ook dan sneller klaar zijn met de werkzaamheden.

´Goedkoop´ schilderen

U kunt uw pand ook ‘goedkoop’ laten schilderen. Dit is overigens absoluut geen aanrader als u lang plezier wilt hebben van het schilderwerk, Gootjes Schilderwerken zal u in vrijwel alle gevallen adviseren voor duurzaamheid en kwaliteit gaan! MAAR, als u uw huis bijvoorbeeld gaat verkopen en u wilt dat het er op het oog allemaal netjes uit ziet, is dit wel een zeer aantrekkelijke besparingstip! De resultaten van het schilderwerk zijn in dit geval namelijk alleen belangrijk voor de korte termijn. U kunt in dit geval kiezen voor goedkope verf, of minder lagen.

Monumentenvoordeel

Indien u in een monument woont, kunt u bij de gemeente navragen of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling voor onderhoudswerkzaamheden. Het is namelijk bij veel gemeenten het geval dat u in aanmerking komt voor aantrekkelijke subsidie. Voor een rijksmonument kunt u zelfs onder bepaalde voorwaarden dit soort onderhoudskosten van de belasting aftrekken!

De winterschilder 

Het is vaak voordelig om een winterschilder in te schakelen. Doordat een schilder in de winter vaak minder werk heeft, is de kans groot dat hij korting geeft. Als u het niet erg vindt om te wachten tot het winterseizoen, dan is de winterschilder dus een voordelige keuze voor de uitvoering van uw binnenschilderwerk!

Gootjes Schilderwerken - nieuws!

Om u zoveel mogelijk op de hoogte te houden over innovatie binnen de schildersbranche, plaatst Gootjes Schilderwerken met regelmaat een leuk artikel waarin alle informatie staat die voor u van belang is. Lees alles over bijvoorbeeld duurzame producten en belangrijke informatie over hoe u uw schilderwerk het beste kunt onderhouden.